Damla Sakızlı Aşure 2013


Merhabalar :)
ilk kez denediğim Alman Pastasına yapılan yorumlar beni çok memnun etti:) herkese çok teşekkür ederimmm..
Aşure de alman pastası ile yaptığım diğer bir lezzet :) Aşureyi eşimde bende hatta tüm ailece çok seviyoruz ve gününü beklemeden sık sık yapıyoruz:) Sevgili Papatya' mın ananesi onlara aşure yapınca dedim bende yapayım doyayım tadına :) Bu kez içine damla sakızı ekledim o değişik aroma bambaşka bir hale getirdi :)

Malzemeler:
2 su bardağı keşkeklik buğday
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı nohut
15 adet kuru kayısı
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
3 su bardağı tozşeker (artabilirde insiyatifinize kalmış)
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet minik doğranmış portakal
2 çorba kaşığı gül suyu
Sıcak su
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı süt
1 paket damla sakızlı vanilin
1 diş damla sakızı
Süslemek için:
Ceviz,fındık, fıstık, badem
Hindistan cevizi
Yaban mersini
File fındık
Damla çikolata
Pasta süsleme şekerleri

Yapılışı:
Ön hazırlık; bir gece evvelden bugday, fasülye, nohut, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuş üzümleri ayrı ayrı kaplarda ılık suya ıslatılır.
Ertesi gün öncelikle buğdaylar üzerini geçecek kadar su eklenerek düdüklü tencerede pişirilir, sonra sırası ile ayrı ayrı fasülye ve nohutlarda pişirilir, meyveler bir arada küçük bir tencerede haşlanır, kayısılar minik minik doğranır..
Haşlanmış buğdayın haşlama suyu dökülmeden büyük bir tencereye alınır( ben 5 lt lik tencerede yaptım), nohut ve fasülyeler suyu süzülerek, meyveler suyu süzülmeden aynı tencerede buluşturulur, damla sakızı eklenir, üzerini az geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 1 saat kaynatılan aşure kıvam almaya başladığında gerekirse sıcak su ilave edilir, suyun çok fazla olmamasına özen gösterilmelidir..
Ayrı bir yerde cam bir kap içerisine nişasta, süt, vanilin, gül suyu alınıp çırpılarak hazır bekletilir..
Kaynayan aşureye portakal suyu ve şekeri verilip iki taşım daha kaynatılır ve nişastalı karışım hızlıca eklenerek sürekli karıştırılır ve bu şekilde 20 dk daha kaynatılıp ocaktan indirilir ve minik portakal parçaları ilave edilir...
Kaselere pay edilen aşure biraz ılındıktan sonra zevke göre süslenir ve soğutulmak üzere dolaba kaldırılır..

Afiyet bal şeker olsunn:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler