Dondurmalı Pasta (Keki Muzlu, içi,çikolatalı kaymaklı)


Günaydın sevgili dostlar:)
Sımsıcacık karşılamalarınız için çok teşekkür ediyorum :)
Havalar ısındı iyice değil mi? Evet :)
Artık bazen pratik, bazen zor yapılan, meyveli, çikolatalı ya da sade soğuk tatlılar revaçta:) Bir serinlik bir rahat nefes için soğuk hafif bir tatlıdan daha güzel ne olabilir ki :) Fazlaya kaçmıyoruz tabii:) Yalnızca tadıyoruz:)
Bugün sizlerle klasikleşen pazar kahvaltılarımızdan sonuncusu için hazırladığım çok beğenilen pastamı paylaşmak isiyorum:)
Geçen yıl sevgili Tijen Hanım' da görüp denediğim bu pastanın değişik alternatiflerini bu yaz fazlası ile yapmayı planlıyorum:) Malum mübarek Ramazan Ayı yazın en sıcak dönemine denk geliyor:)) İftardan sonra hafif ve serin bir tatlıya kimse hayır diyemez bence:)

Malzemeler:

2 pk muzlu puding
4 su bardağı süt
Keki İçin:
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
1 su bardağı çekilmiş ceviz.
Arasına 1 lt. kakaolu-kaymaklı dondurma
Üzerine: Dr. oetker glazür

Yapılışı:
Kek için; yumurtalar kırılıp şekerle çırpılır..Sırası ile kabartma tozu, vanilin, un ve çekilmiş ceviz eklenip karıştırılır. Yuvarlak bir kalıba dökülür.. ISITILMAMIŞ 170 derelik fırına verilip pişirilir..
Kek fırındayken pudingler pişirilip soğutulur..
Kek fırından çıkıp soğuyunca mikserden geçirilip parçalanır ve soğumuş pudingle buluşturulur..
Buzluğunuza sığacak dikdörtgen bir tepsiye alüminyum folyo serilip üzerine puding kek karışımı yayılıp dondurulur. 1,5 - 2 saat sonra hem dondurma hemde kek karışı dolaptan çıkarılır.. Dondurma karışımın üzerine yedirilir alüminyum folyo yardımı ile rulo yapılır. Yapılan rulo hafif sıkıştırılıp buzluğa yerleştirilir. 1 gece bekletilip üzerine glazür gezdirerek servis edilir...

Afiyet bal şeker olsunn..






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler