Benim cok sevdigim, bir cogunuzun da yapimini bildigi bir corba tarifi sizlere, denemek isteyenlere kolay gelsin.
Malzemeler:
Köftesi icin;
250 gr kiyma
yarim cay bardagi pirinc
kücük bir adet sogan
tuz, karabiber, nane
1 dilim tost ekmegi
Terbiyesi icin;
yarim limon, bir corba kasigi yogurt, bir yumurta sarisi
ayrica
1 adet havuc, 2 yemek kasigi siviyag,
1 litre su, tuz ve 1 yemek kasigi dolusu un
Yapilisi:
Kiymayi bir kaba alin, yikanmis pirinci, karabiber, nane, rendelenmis sogani ve ufalanmis ekmegi katip cok güzel yogurun. Bir tepsiye unu serpin. Yogurdugunuz köfte hamurundan cevizden daha ufak olacak sekilde yuvarlaklar yapin. Bunlari un serptiginiz tepsiye koyup tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasini saglayin. Tencereye iki yemek kasigi siviyagi koyup kücük küp halinde dogranmis havucu hafif kavurun. Daha sonra 1 litre suyu da katin, su kaynayinca köfteleri icerisine aktarin ve pirincleri yumusayincaya kadar kaynatin. Yumurta sarisi, limon suyu ve yogurdu bir tasta cirpin, corbadan bir kac kasik ekleyip ilitin ve corbaya katin. Tuzunu da ayarlayip bir kac dakika daha kaynattiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder