Ekşili / Sulu köfte






Bizim evde sevilerek yenen bir çorba “ekşili köfte“. Ben çorba diyorum ama aslında o kadar doyurucu ki, ana yemek de olabilir.Eger kalabalık bir guruba hazırlamıyorsanız ve ertesi güne kalmasın diyorsanız bu verdiğim ölçülerin yarısını deneyin derim.


Afiyet olsun.


Malzemeler: (6-8 kişilik)
  • 8 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy patates (küp küp kesilmiş)
  • 1 orta boy havuç ( küp küp kesilmiş)
  • Maydanoz
Köfte icin:
  • 250-300 gr. kıyma
  • 1 yumurta (beyazı köfteye, sarısı terbiyesine kullanılacak)
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Maydanoz
Köfteleri kaplamak icin:
  • 2 yemek kaşığı un
Terbiyesi icin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu

Hazırlanması:

  • Köfte için verilen malzemeleri iyice yoğurup, köftenizi hazırlayın. Cevizden daha küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları 2 çorba kaşığı un serpilmiş tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak, köftelerin her tarafının un ile kaplanmasını sağlayın.
  • Büyükçe bir tencereye 8 su bardağı kaynamış su ve tuz koyun. Köfteleri, patatesi, havucu ve pirinci suya ilave edip ,yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.
Terbiyesinin hazırlanması:
  • 1 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu iyice çırpın.
  • Bu karışıma azar azar köftenin suyundan "iki kepçe kadar" ilave edin. Sonra bu terbiyeyi, yavas yavas köftelere ekleyin.
  • Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

NOTLAR:

  1. Kıymanın yağı yeterli geldiği için, yağ koymuyorum.
  2. Pirinçleri arzu ederseniz suyuna eklemeyip, köfteyi yoğururken köftenin içine koyabilirsiniz. Ben suyuna eklemeyi tercih ediyorum.







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler