Portakalağacı'nın bu tarifi, benim favorilerim arasinda. Mutlaka deneyin derim... Ben, tarifte bir iki küçük değisiklik yaptim. Fındık yerine ceviz kullandım, bir de elma sayısını arttırdım.
MALZEMELER:
- 250gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 8-9 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
- 3-4 damla limon suyu
İÇ MALZEMELERİ:
- 4-5 elma (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dilediğiniz kadar ceviz (irice dövülmüş)
HAZIRLANMASI:
- Karıştırma kabının içinde, ilk 4 malzemeyi elinizle iyice karıştırın.
- Karbonatı, limon suyu ile kabartın, onu da karışıma ekleyin. En son ununu ilave edip, elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun.
- Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve cevizini ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarlarını birleştirin, tepsiye dizin.
- Bıçakla, kurabiyelerin üzerine 3 tane çizik atın. Önceden ısıtılmış, 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup, pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder