ENGİNARLI,DEREOTLU,TAZE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR CANLAR,SEVGİLİ ARKADAŞLAR,HEPİMİZE HAYIRLI İFTARLAR
Çok lezzetli, bol sebzeli bir pilav, taze enginar mevsiminde sık sık enginarı tüketmeli, mümkünse dondurucuya konmalı
2 su bardağı pirinç,
4 adet enginar,
yarım demet dereotu,
2 adet taze soğan,
1 adet kuru soğan,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
tuz,
2,5-3 su bardağı kaynar su
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda bekletilir,
enginarlar hafif yumuşayana dek haşlanır,küçük dilimlere ayrılır,
ince doğranan taze ve kuru soğanlar zeytinyağında sotelenir,
enginarlar ile az daha sotelenir ve sıcak suyu tuzu konur,
iyice yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilir,
önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekene dek kaynatılır,
en son ince kıyılmış dereotu konur,
ocak kapatılır,tencerenin üzerine temiz mutfak havlusu konur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder