Erişteli Bulgur Pilavı
Merhabalar sevgili dostlar:)
Aslında blog kaydımı sabah yapacaktım ama şu saate aldığım bir mail beni yazmaya teşvik etti :)
Sevgili Mine Hanım, taaa Amerika' dan uzandı dost eliyle bana:) Sımsıcacık bir mail attı:) Hemşehri çıktık:) Bloğumla yeni tanıştığını ve memleket hasretine derman olduğumu yazmış sağolsun:) Ne mutlu bana:)
Bloglar canlandı oh beeee dedim cidden:) Yasakların kalkması ile coştu ortalık:) Harika:)
Bu coşku bende eksilmeden hemen pilavıma geçmek istiyorum.. Zira Oktay Usta'dan aldığım ve ufak dokunuşlar yaptığım bu pilav bizim evde pek tutuldu:)
Bugün gün içinde yeni bir pilav denemem olacak o da ileriki günlere dimi çıtır galetam, boğaz esintim :)
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 çay bardağı erişte
1 adet kuru soğan
2 adet domatesin rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
Az miktarda sıvıyağ
Yapılışı:
Bulgurlar ılık tuzlu suda 10 dk. bekletilip iyice yıkanır.
Soğanlar yemeklik doğranıp treyağında pembeleştirlir, üzerine domates rendeleri alınıp kavrulur..
Bulguru eklenip, baharatları eklenen pilav çok az kavrularak üzerini geçecek kadar su ile buluşturulur..
Erişteleri eklenip pişmeye bırakılır..
Piştikten sonra en az 15 dk. dinlendirilip servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
BİR GÜZEL MEMLEKET ESİNTİSİ DAHA :)
Etiketler:
Makarna ve Pilavlar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder