MALZEMELER:
- 100-150 gr dana kuşbaşı ya da kuzu kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy soğan
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, nane
HAZIRLANMASI:
- 2 kaşık sıvıyağda, kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar çevirin.
- Yemeklik doğradığınız soğanları ve halka halka doğranmış biberleri ekleyip, soğanlar seffaflaşana kadar karıştırın.
- Ezilmiş sarımsakları,kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyip, domatesler suyunu cekene kadar pişirin.
- Ayıklayıp son anda yıkadığınız bulguru da ekleyin (bulguru koymadan hemen önce yıkarsanız şişmez ve lezzet kaybı olmaz).
- Tuzunu, karabiberini ve naneyi ekleyip, üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu da ilave edin.
- Kaynayana kadar yüksek ısıda, kaynadıktan sonra da kısık ısıda, suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin.
NOT: Yaninda ızgara tavuk ile servis yaptım. Tavuk göğsünü oratadan ikiye kesip inceltiyorum.Teflon tavada çok az sıvıyağ ile onlü arkalı pişirip, üzerine tuz, karabiber, pul kırmızı biber ve kekik koyuyorum.Üzerine bir dilim kaşar peyniri de konulabilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder