Malzemeler: ( 4-6 kişilik)
- 7 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1/2 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
- 1 çorba kasığı acıbiber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 orta boy kuru soğan ( çok ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Deniz tuzu
- 1 çorba kaşığı kadar kuru nane
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları şeffaflaşana kadar kavurun
- İçine unu da ilave ederek biraz daha kavurun ( un yanmasın).
- Tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
- Yıkanmış kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin.
- Ayrı bir yerde sulandırdığınız salçayı da ilave edilip, mercimek ve pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip altını kapatın.
- Servis yapmadan once üzerine, 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırılmış kuru naneyi dökün.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder