Ezogelin çorbası


Malzemeler: ( 4-6 kişilik)
  • 7 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
  • 1 çorba kasığı acıbiber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy kuru soğan ( çok ince doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Deniz tuzu
Üzerine:
  • 1 çorba kaşığı kadar kuru nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları şeffaflaşana kadar kavurun
  • İçine unu da ilave ederek biraz daha kavurun ( un yanmasın).
  • Tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  • Yıkanmış kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin.
  • Ayrı bir yerde sulandırdığınız salçayı da ilave edilip, mercimek ve pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip altını kapatın.
  • Servis yapmadan once üzerine, 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırılmış kuru naneyi dökün.

Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler