Bu pratik ve hafif tarif, Gurme'nin hazırlayıcısı sevgili Banu'ya ait. "Harika bir meze" ya da yemek öncesi, açlık bastırıcı, iştah arttırıcı olarak, minik kesilmiş pideler veya Fransız bageti ile de servis edilebilir...
MALZEMELER: (4-6 kişilik)
- 4 adet kuşbaşı doğranmış kabak
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane, dereotu, fesleğen ve kekik
- Deniz tuzu
- Sarımsaklı yoğurt
- Bütün malzemeyi karıştırıp, 375/190 derece fırında 35-40dk. pişirin.
- Soğuduktan sonra bol sarmısaklı yoğurtla karıştırın. (ben yoğurdu tel süzgüye koyup, buzdolabında yarım saat süzdürdüm)
- Üzerine aci pul biber dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder