Trabzon'da gelinimizin yapmış olduğu fındıklı kadayıfın tadı halen damağımızda desem yeridir..Ballı tatlıları sevmeyen ben bile kocaman bir dilimi anında yutmuştum..Ellerine sağlık hayatım,sen bir tanesin ve çok özelsin canım..)
Kadayıfın tarifi, hepimizin pişirdiği yöntemle olmuştur.Fakat içersine bolca tereyağı eklenip bir tepsi ile hafifçe bastırılıp fırınlanmıştır.
Üzerine serpiştirilen fındığın yarısı tavada yağ da hafif kavrulup, diğer fındıkla karıştırılmıştır.
Şerbeti geceden pişirilip dolapta ertesi güne kadar bekletilmiştir.Ayrıca şerbetin içersine 1/2 su bardağı süt eklenmiştir.(suyundan eksiltilip)
Şerbetlenme Kısmı:
Kadayıf fırından çıktıktan sonra 5 dk bekletilip şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür.
Şerbeti çekmeye başlayınca fındık eşit bir şekilde kadayıfın üzerine döşenir.
Yumuşak ve kıvamında kadayıf seviyorsanız hemen tavsiye ederim..
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder