Gün davetlerinizde ya da akşam yemeğinden sonra çayın yanında ikram edebileceğiniz fındıklı kek tarifi
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıplarına ya da orta boy fırın tepsisine kek hamurunu dökün.
Kek hamurunun üzerini fındık içiyle kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder