Malzemeler:
1 fincan toz şeker
1 fincan mascarpone peyniri
2 adet limon suyu
2 su bardağı frenk üzümü
1 avuç taze nane yaprakları
1 adet hazır pasta tabanı (sade)
Hazırlanışı:
İlk önce derin bir kasede pasta kreması ile mascarpone peynirini karıştırın. Frenk üzümlerini bir sos tenceresine koyun,üzerine toz şeker ve bir iki damla limon suyu sıkarak koyulaşan kadar kaynatın,ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Pasta kekikinin alt kısmını limon suyu ile ıslatın.Üzerine kremanın yarısını yayın,frenk üzümü sosunun yarısından biraz daha az miktarını kremanın üzerine yayın.Üzerine pasta kekinin diğer yarısını kapatın. Kekin üst kısmını kalan limon suyu ile islatıp kalan kremayı sürün,frenk üzümü sosunun tamamı ile pastanın üzerini süsleyin. Taze nane yapraklarınıda serpiştirerek buzdolabında 1 saat beklettikten
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder