GELİNCİK OTLU DOLAMA KOL BÖREĞİ(hazır yufka ile)



MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
MÜBAREK CUMA GÜNÜMÜZ;HEPİMİZ İÇİN BEREKETLİ,HAYIRLI OLSUN

*GELİNCİK OTLU DOLAMA KOL BÖREĞİ(hazır yufka ile)*
malzemeler:
1 kg yufka,
1 poşet gelincik otu(pazarda genelde poşet içersinde satılıyor),
250 gr lor,
2 adet büyük soğan,
1 fincan zeytinyağı,
tuz,
k.biber,kimyon,kuru nane,pul biber,
yufkaları yağlamak için 1 fincan kadar sıvıyağ ve üstüne serpmek için 1-2 kaşık un,
üstüne sürmek için:
 1 yumurta,1 kaşık yoğurt, 1 kaşık zeytinyağı
hazırlanışı:
otlar yıkanır,ince kıyılır,soğan ince dğranır,diğer malzemelerle  birlikte derin bir kapta karıştırılır,
yufka resimdeki gibi açılır,üstüne çok az yağ sürülür,un serpilir,
(DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM ÇITIR BÖREKTE YAPTIĞIM GİBİ)
kenarlara iç malzeme konur,her iki taraftan gevşekçe içe doğru sarılır,dolanır,
üstüne yumurtalı karışımı sürüp 210 c ön ısıtmalı fırında pişirdim 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler