MALZEMELER:
- 500 gr köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış ya da ekmek kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 soğan, rendelenmiş
- Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
- 5 tane orta boy patates (elma dilimi seklinde doğranmış)
- 1 tane domates (halka halka ya da elma dilimi seklinde doğranmış)
- Birkac yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardaği sıcak su
HAZIRLANIŞI:
- Köftelik malzemeyi yoğurun, ince uzun şekillendirin.
- Teflon tavaya çok az yağ koyup köfteleri hafif kızartın.
- Elma dilimi seklinde doğranmış patatesleri de biraz kızartın (ben küçük fırında kızarttım, dilimledikten sonra üzerlerine biraz sıvıyağ gezdirip iyice karıştırın ve fırının üst rafında hafif kızartın).
- Fırın tepsisine kızartılmış köfte ve patatesleri dizip, dilimlenmiş domatesi ve sivribiberleri üzerine koyun.
- 1 yemek kaşığı salçayı, 2 su bardaği sıcak suda eritip üzerine dökün.
- 350°F de, üstü açık olarak patatesler ve köfteler iyice kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder