Kabak kalye


Sıcak yaz günleri için harika bir tarif. Çok hafif ve lezzetli. Öglen öğünü olarak, aç karnına da çok güzel oluyor.

Malzemeler: (4-6 kişilik)
  • 4-5 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates (küp küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (domatesler yeterince renkli ise, koymayabilirsiniz)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • Dereotu
  • Nane
  • Deniz tuzu
  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
  • Soğan, salça ve domatesleri zeytinyağında biraz öldürün, üzerine ince kıyılmış sarımsak , yıkanmış pirinç ve kabakları ilave edin.
  • Çok az sıcak su eklendikten sonra (domatesleriniz sulu ise "kabak da sulu bir sebze olduğu icin" hic su koymadan da pişirebilirsiniz) kabaklar pişene kadar, kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra, tencerenin kapağını hafif aralayarak tencerede soğutun, servis tabağına alıp bol dereotu ve nane ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler