Sıcak yaz günleri için harika bir tarif. Çok hafif ve lezzetli. Öglen öğünü olarak, aç karnına da çok güzel oluyor.
Malzemeler: (4-6 kişilik)
- 4-5 adet kabak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates (küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (domatesler yeterince renkli ise, koymayabilirsiniz)
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- Dereotu
- Nane
- Deniz tuzu
- Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
- Soğan, salça ve domatesleri zeytinyağında biraz öldürün, üzerine ince kıyılmış sarımsak , yıkanmış pirinç ve kabakları ilave edin.
- Çok az sıcak su eklendikten sonra (domatesleriniz sulu ise "kabak da sulu bir sebze olduğu icin" hic su koymadan da pişirebilirsiniz) kabaklar pişene kadar, kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra, tencerenin kapağını hafif aralayarak tencerede soğutun, servis tabağına alıp bol dereotu ve nane ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder