Kanlıca Mantarlı Milföy Börek


Malzemeler:
10 adet milföy karesi
İç malzeme için:
300 gr. kanlıca mantarı
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı menemenlik domates
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sıvıyağ
Üzeri için: kaşar peyniri

Yapılışı:
Milföy hamurları yumuşaması için bir kenarda bekletilir.
İç harç için; soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda tuz ile pembeleştirilir. Küp doğranmış kapya ve yeşil biber, menemenlik domates eklenip sotelemeye devam edilir.
En son doğranmış mantarlar, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip suyunu salıp çekene kadar sotelenir.
Yumuşayan milföy kareleri paralel iki tarafından birleştirilip kenarları bastırılır oluşan oyuk mantarlı iç ile doldurulup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.Fırından almadan evvel üzerlerine birer dilim kaşar peyniri konulup peynir eridikten sonra fırından çıkarılır, servis edilir.

Afiyet olsun..


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler