KARIŞIK SEBZELİ KÖFTE



Türkiye’deki tazecik ve lezzetli sebzelerle yapılınca, harika bir lezzet ve görüntü oldu. Sebzeleri Bodrum Yalıkavak pazarından aldım, gerçekten nefisti. Kütür kütür olan sivribiberleri özledim bile...

KÖFTELİK MALZEMELER:

  • 1/2 kg. kıyma
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da hazır ekmek kırıntısı
  • Tuz, karabiber
MALZEMELER:

  • 3 orta boy patlıcan ( alacalı soyulup, 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş)
  • 3 orta boy patates
  • 7-8 sivri yeşilbiber
  • 3 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI:

  • Köftelik malzemeyi karıştırıp, yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Patlıcanları, patatesleri, domatesleri birer parmak eninde halka kesin.
  • Çukurca bir fırın tepsisine1 köfte, 1 patates,1 domates,1 patlıcan olmak üzere, resimdeki gibi yan yana dizin. Aralarına yeşil sivri biberleri serpiştirin.
  • Uzerine, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su karışımını dökün.
  • Fırına vermeden önce, tepsinin kenarından suyunu ilave edin ( sebzelerin yarısına kadar gelecek).
  • 375 F da-190 C de, üzerini kapatmadan pişirin.

    NOT: Üzeri açık pişeceği icin, su kaybı olacaktır. Ara sıra kontrol edip gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler