Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tarifi

Malzemeler 2-3 adet sapları çıkarılmış Karnabahar çiçeği--3 çorba kaşığı un--2 su bardağı süt--3 su bardağı sıcaj su-- 2 çorba kaşığı tereyağ--- tuz,Karabiber.

Karnabahar Çorbasının yapılışı

Karnabahar çiçeklerimizi tuzlu suda 15-20 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirerek süzelim.Diğer tarafta unu ve sütümüzü iyice çırpıp bekletelim.Bir tencereye 3 bardak sıcak suyumuzu koyup ateşe oturtalım.Su kaynamaya başlayınca sütlü un karışımını kaynıyan suya karıştırarak dökelim, çok iyi karıştırmak gerekir topaklanmaması için.1-2 taşım kaynadıktan sonra içine haşlanmış hafif ezilmiş karnabahar çiçeklerini,tereyağını,tuzunu ilave ederek pişirelim.Çorbamızı sıcak olarak üzerine karabiber serperek servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler