KAYMAÇİNA YA DA KAYMAKÇİNA
Bu bir rumeli tatlısı,yapımı oldukça kolay(tam bana göre),az malzemeli,sütlü hafif bir tatlı,krem karamel sevenler için ideal bir tatlı:) farkı karamelinin olmayışı
kaymaçina tatlısını ilk kez bundan 20 sene önce yapmıştım bir de şimdi:)
1lt süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
6 ya da 7 adet yumurta ile yapılır ancak ben daha az miktarda yaptım yani;
700 ml süt,
1 su bardağı toz şeker,
5 adet yumurta(4 adet kıracaktım ama küçük boy olduğu için 5 adet kırdım),
ilk önce süt ve şeker ılıtılır(şeker eriyecek kadar),
yumurtalar bir kapta karıştırıcı ile çırpılır(mikserle değil,çünkü mikserle çırpıldığında tatlı göz göz olur-muş),
çırpılan yumurtaların içine şekerli süt ilave edilir,isteğe göre vanilya konur,(ben koymadım)
karışım cam fırın kabına dökülür 150 c fırına konur,üstü kahverengi renk olunca fırından çıkarılır,mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir,dilimleyerek servis edilir,
serviste karamel sos,hindistan cevizi vs kullanılabilir
biz hindistan cevizi ile birlikte yedik ama resmini çekemeden bitirdik:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder