Malzemeler,
1 adet yumurta1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı kayısı reçeli
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; yumurta, şeker, margarin, un ve vanilyayı alın.Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.
Orta boy yuvarlak fırın tepsisinin tabanını yağlayın.
Hamur bezesinden birini tepsi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru tepsinin tabanına düzgünce yerleştirin.
Tepsideki hamurun üzerini kayısı reçeliyle kaplayın.
Kalan hamur bezesini de tepsi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru kayısı reçelinin üzerine düzgünce yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen tartı fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder