http://www.kartal.bel.tr/icerik/HaberDetay.aspx?id=202 buradan o güne ait izlenimleri alabilirsiniz.
Bu arada bu kurabiyemiz Antep yöresine özgü bir kurabiye olup özel tahta kalıpları olan bir kurabiye ama ben o kalıbı aramama rağmen bulamadım o nedenle elimle yapıp üzerine çatalla çizikler attım.Kekevinde gördüğüm bu kurabiye evde çok beğenildi.Vereceğim ölçülerle 24 adet kurabiye oldu ve yaptığımın ertesi günü bitti en çok yiyen de bebeydi bayıldı.Gerçekten de ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye oldu denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta sarısı
- 200 gr oda ısısında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İçi için
- 1 su bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle çok fazla olmamak şartıyla ufalttığınız cevizi,tarçın ve şekerle karıştırarak bir kenara koyun.Diğer tarafta yağı ve pudra şekerini mixerle krema kıvamında karıştırın.Yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek bu kez elinizle iyice yoğurun.Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince poğaça yapar gibi küçük parçalar koparıp elinizle biraz açtıktan sonra hazırladığınız içten bir miktar koyup poğaça gibi kapayın ama ek yerlerini alta getirin tepsiye bu şekilde dizdikten sonra 170 derecede kurabiyeleri karartmadan pişirin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder