MALZEMELER:
1-2 yemek kasigi siviyag
1 adet kurusogan
1 dis sarmisak
200 gr pirinc
1 tablet bulyon
6 dl sicak su
1-2 yemek kasigi köri
1 cay bardagi kadar parmesan veya baska bir tür kasar peyniri
YAPILISI:
Tencerede yagi isitin.Sogani ve sarmisagi dograyip tencereye koyup hafif pembelesinceye kadar kavurun.Pirinci yikayip katin ve biraz kavurduktan sonra köriyi ekleyin.Birlikte pirincler seffaflasmaya baslayincaya kadar kisik ateste kavurun.Bulyonu sicak suda eritip pirince katin.Hizli ateste 1-2 dakika kaynattiktan sonra ocagi kisin, 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.Daha sonra peyniri koyup iyice karistirin.
Not:Risotto pilavinda Türk usülü pilavlar gibi pirincler tel tel olmuyor.Demlenmesini beklemeye gerek yok.
1-2 yemek kasigi siviyag
1 adet kurusogan
1 dis sarmisak
200 gr pirinc
1 tablet bulyon
6 dl sicak su
1-2 yemek kasigi köri
1 cay bardagi kadar parmesan veya baska bir tür kasar peyniri
YAPILISI:
Tencerede yagi isitin.Sogani ve sarmisagi dograyip tencereye koyup hafif pembelesinceye kadar kavurun.Pirinci yikayip katin ve biraz kavurduktan sonra köriyi ekleyin.Birlikte pirincler seffaflasmaya baslayincaya kadar kisik ateste kavurun.Bulyonu sicak suda eritip pirince katin.Hizli ateste 1-2 dakika kaynattiktan sonra ocagi kisin, 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.Daha sonra peyniri koyup iyice karistirin.
Not:Risotto pilavinda Türk usülü pilavlar gibi pirincler tel tel olmuyor.Demlenmesini beklemeye gerek yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder