Malzemeler:
- 250 gr. tuzsuz tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 - 2 ,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı cornmeal
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/3 su bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1/2 su bardağı marmelat (ben yarısına çilek, diğer yarısına da kayısı marmelatı kullandım)
Hazırlanması:
- Fırınınızı 350F (180C) ye ısıtın ve fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
- Tereyağı ve şekeri mixer ile yumuşayana kadar çırpın. Yumuta sarılarını teker teker ilave edin, krema kıvamına gelene kadar hepsini karıştırın.
- Başka bir kapta karıştırdığınız unu, cornmeal’ı, tuzu ve vanilyayı tereyağlı karışıma ilave edin, hamur kıvamını alana kadar mixer ile karıştırın.
- Sonra elinizle, yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar karıştırın ( bu aşamada çok az un ilave etmeniz gerekebilir).
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın, cevize bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2,5 cm ara ile yerleştirin. Ortalarına baş parmağınızı bastırıp, çukurlaşmasını sağlayın ve 180 derecede 15-18 dakika ya da altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ortalarını marmelat ile doldurun.
Afiyet olsun
Notlar:
- Kurabiyelerinizin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, benim tarifte verdiğim gibi, önce kurabiyeleri pişirip sonra marmelatı koyun. Yumuşak olmasını istiyorsanız, pişirmeden önce koyup birlikte pişirin.
- Cornmeal, kurutulmuş mısırdan elde ediliyor. Toz halinde çekilmişi cornflour, yani mısır unu oluyor. İnce, orta ve iri taneli olarak 3 farklı boyda satıliyor. Benim kullandığım ince/fine olanı.
fine cornmeal
- Kalan yumurta beyazlarından da, beze yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder