Bu tarif Asuman’ın pudinge yağ eklemeyi unutması ile son anda bu şekilde servis edildi :) Aslında servis yapacağım ana kadar aklımda daha farklı bir sunumla servis yapmak vardı. Pudingleri uzunca dikdörtgen kesip, aralarına bir parça muz koyup, rulo sarmayı ve bu ruloları da hindistan cevizine ya da kakaolu bisküvi kırıntısına bulayıp, üzerlerini kızarmış kadayıf ile süsleyip, öyle servis yapmayı düşünüyordum. Ama “evdeki hesap çarşıya uymadı“...Sanırım içine yağ koymadığım için benim rulolar çatladı. O bakımdan son anda plan değişikliği yaparak puding kare parçalara kesildi ve bol meyve ile servis yapıldı.
Orijinal tariften vazgeçmiş değilim ama, çünkü o sunum da çok görsel olacak. Başarana kadar deneyip en kısa zamanda tarifi yayınlamaya çalışacağım...
Orijinal tariften vazgeçmiş değilim ama, çünkü o sunum da çok görsel olacak. Başarana kadar deneyip en kısa zamanda tarifi yayınlamaya çalışacağım...
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 2-3 parça damla sakızı (veya bir paket vanilya)
- 1 yemek kaşığı tozşeker (damla sakızla birlikte dövülecek)
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı (ben koymadım)
- Bir tutam şekerle kavrulmuş, bir tutam kadayıf
- Hindistan cevizi
- Taze meyveler
Yapılışı:
- 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı unu, tercihen teflon bir tencerede, kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Damla sakızını havanda bir yemek kaşığı tozşekerle döverek toz haline getirin.
- Kullanıyorsanız tereyağını ve damla sakızı pudinge ilave edip karıştırın ve altını kapatın.
- Mixer ile 5 dakika boyunca çırpın.
- Dikdörtgen bir pyrex'i soğuk su ile ıslatıp muhallebiyi dökün, soğumaya bırakın (su, muhallebinin yapışmasını önleyecektir).
- Soğuduktan sonra üzerini kapatıp birkac saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.
- Servis yapacağınız zaman, istediğiniz büyüklükte karelere kesin, üzerlerini taze meyve ve diğer malzemelerle süsleyin.
- Tatlınız servise hazırdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder