Yaz geldi sanırım.Klimalar açıldı.Hayatta beni en korkutan şeylerden biri de klima olmakla beraber,onsuz bir yaz düşünmek bile insanı terletiyor.Yaz mı iyi,kış mı hala karar verebilmiş değilim.Yazın özgürlüğünü,uzun günlerini,akşam balkon keyfini,çocukların stressiz oluşunu;kışın soğuktan sıcak eve girmeyi,ocakta kaynayan çorba kokusunu,içimi ısıtan çayı,polar sabahlığımı giymeyi,evin sıcak huzurunu seviyorum.
Efendim biz tatlı seven bir aileyiz.Tatlı sözkonusu oldu mu,en asık suratlar güler,en iştahsızın iştahı açılır.Bu aralar bir parça ara vermekle beraber,yine de başımızın tacıdır tatlılar.Bazıları mozaik pastayı tatlıdan saymaz ama yapımının basitliğinin yanında,hafifliği,yanına konulan bir top dondurma ile damaklarda bıraktığı tat
tartışılmaz.
Malzemeler
- 100 gr tereyağ ya da margarin
- 400 gr petibör büsküvi
- 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı (ince belli bardak kullandım )şeker
- 1,5 çay bardağı süt (isteğe göre artırılabilir)
- 200 gr krema
- 200 gr çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Önce margarini bir kap içinde yakmadan,kızdırmadan sadece eritin.Yağı soğumaya bırakın.
- Derin bir kap içinde çok küçük olmayacak şekilde büsküvilerinizi kırın
- Kakaoyu,şekeri,eriyen yağınızı büsküvilerin üzerine ilave edin.Sütü de ekleyerek karıştırın.
- Altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza bu karışımı içinde boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.Buzdolabında bir süre soğuyup sertleşmesini bekleyin.
- Sertleşip,kıvamını bulan tatlınızı kalıptan çıkarın.
- Bir tatlı kaşığı tereyağ ile hafifçe ısıttığınız kremanızın içine çikolatanızı ilave edip karıştırarak eritin.
- Tatlınızın üzerine ve kenarlarına yaptığınız ganajı bir spatula aracılığı ile sürüp,soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.
- Üzerini isterseniz toz fıstıkla,isterseniz fındık ya da ceviz kırığı ile süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder