Damağımızı, ruhumuzu tadlandıran, güzel, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dilegi ile...
Badempare şekerparenin badem ile yapılmış versiyonu. Nefis bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: (16 adet)
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürek için ayırın)
- 1 su bardağı file badem (sliced almonds)
- 1,5 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un (unun miktarı unun cinsine göre değişebilir. 1 bardaktan sonrasını azar azar ilave edin)
Üzeri için:
- 16 adet, kabukları soyulmuş badem (bademlerin kabuklarını kolayca soyabilmek için; 5 dakika kaynar suda bekletin)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- File bademleri teflon tavada renkleri hafif dönene kadar kavurun, soğutun.
- 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alın, kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
- Kavrulmus ve soğumuş olan bademleri robotta çekin.
- Bir karıştırma kabında, tereyağını, birinin sarısını ayırdığınız 2 yumurtayı, çekilmiş bademleri, irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu ve elenmiş unu elinizle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar kopararak yuvarlak şekillendirin ve tereyağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarına birer bütün kabuksuz badem yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170C-325F fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkan bademparelerin ilk sıcaklığı çıkınca (2 dakika bekledikten sonra) ılınmış olan şerbeti şerbeti üzerlerine dökün.
- Tekrar tepsisiyle, altını kapattığınız ama hala sıcak olan fırına koyup soğuyuncaya kadar fırında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder