16-17 yaşlarımdayken hiçbirşey yapamazdım.. Hazır pandispanya alıp, hazır kremalarla pasta hazır pudinglerle tatlı yapardım ne kadar hazır karışım varsa alırdım ama sadece özel günlerde şimdiki gibi değil.. Hazır ürünlerin arkasındaki tarifleri denemeye çalışır birbirinden tirajik felaketler yaşardım.. Annemin fırçaları da cabası.. O günlerde yaptığım bir tarifti bu muzlu kup.. O zaman gözüme az görünmüş herhalde bisküvisi doldurmuşum kafa kırıyordu kuplar.. Kardeşim çok beğenmişti.. Annem sonra az koy kızım şunun bisküvisini demişti.. Az koymuştum onlarda beğenmişti.. Biraz yapmıştım sıkılmıştım.. Görünce birden aklıma geldi nostalji canlandı... Biraz da hüzünlendim.. Gebzedeyken olmuştu bu olaylar. İçim kaydı bir hoş oldum.. Gebzedeki hatıralarımın anısına tekrar yaptım bu güzel tarifi... Şekli de, sunumu da, tadı da çok farklı tabiki.. Geçen zaman acemiliğimi de götürmüş sanırım..
O yüzden hayatımın en güzel zamanlarına ithafen..
Yazarken bir de Ferhat Göçer çalıyor şimdi.. Üzüm şarkısı beni acayip duygulandırıyor..
Malzemeler:
2 pk. çikolatalı krem şanti
2 su bardağı süt
5-6 adet petit beurre bisküvi
100 gr. sütlü çikolata
Muz
Süsleme şekerleri
Yapılışı:
Şantiler çırpılıp dolaba kaldırılır.
Çikolata benmari usülü eritilir, bisküviler kırılıp merdane ile toz hale getirilir şantiye karıştırılır ben erimiş çikolatayı da bu karışıma ekledim..
Servis kuplarının altına dilimlenmiş muz konuşup şanti eklenir, bir muz bir şanti şeklinde sıralanan kuplar süslenip dolapta 1 saat dinlendirilip servis edilir..
Afiyet Bal Şeker Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder