NOHUTLU, ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI



İçimizi ısıtacak, sıcacık bir tarif...


 Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber
Hazırlanışı:
  • Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın.
  • Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp,  3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.
  • Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın.
  • Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler