İçimizi ısıtacak, sıcacık bir tarif...
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber
- Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın.
- Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp, 3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.
- Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın.
- Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder