Oğmaç Çorbası

Oğmaç Çorbası



Malzemeler

2 su bardağı buğday unu—1 çay bardağı et suyu—3 su bardağı süt—3 su bardağı su—tuz, karabiber.



Yapılışı

Unumuzu derin bir kaba koyalım ortasını havuz gibi açalım,et suyumuzu ilave ederek iyice yoğuralım pürüzsüz bir hamur elde edelim.sonra elde ettiğimiz bu sert ve pürüzsüz hamurdan küçük küçük toplar yapalım.—misketten biraz küçük—3 su bardağı suyu tencereye koyup kaynatalım içine hamur toplarını ilave edelim.azar azar sütüde ilave ederek çorba kıvamına gelene kadar pişirelim.tuz ve karabiberini ilave edip ocaktan alalım.üzerine bir kaşık tereyağda pul biber yakarak dökelim. Ayrıca ince doğranmış dere otu ilede süsliyelim ve servis edelim.Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler