Nefis bir tavuk tarifi. Eğer tavukları 1/4 su bardağı yağda kızartmak istemezseniz, 3-4 yemek kaşığı yağ ile ısıtılmış teflon tavada da kızartabilirsiniz (ben öyle yapıyorum). Belirtmek istediğim bir başka nokta da; Parmesan peyniri tuzlu olduğu için, domates sosuna ayrıca tuz ilave etmedim. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: (4 kişilik)
Sosu için:
- 1/2 büyük boy soğan
- 1/4 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı
- 2 diş -ince doğranmış- sarımsak
- 1 adet konserve (28 oz) crushed domates ya da 6-7 adet rendelenmiş büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı -silme- acı pul biber
- Bir çimdik şeker
Diğer malzemeler:
- 4 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu ( ben bayat ekmek içini robotta ince çekiyorum)
- 1 su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen yaprağı
- Mozzerella ya da kaşar peyniri
Hazırlama metodu:
- Öncelikle sosu hazırlayalım. Bunun için 1/2 adet soğanı rendeleyin. Yağınızı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edip1 dakika da sarımsağı soteleyin. En son domatesi, kekiği, pul biberi ve şekeri ekleyip, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da orta ateşte, kapağını kapatmadan 10-12 dakika pişirin.
- Sos pişerken, tavukları hazırlayın. Bunun için 1 adet tavuk göğsünü bir parça yağlı kağıdın ya da strech filmin arasında döverek inceltin. Bu işlemi tavuklar bitene kadar tekrarlayın.
- Fırınınızı 400F- 205C ye ısıtın.
- Bir kapta galeta ununu ve 1/2 su bardağı parmesan peyniri karıştırın. Başka bir kapta, 2 yumurtayı çırpın.
- 1/4 su bardağı sıvıyağı bir tavada biraz kızdırın (dumanı çıkacak kadar kızmasın ki tavuğun dışını altın sarısı renginde kızartabilelim)
- Inceltilmiş tavuk göğülerini önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa batırıp, kızdırılmış yağda her iki tarafını da altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
- Domates sosumuzun bir kısmını 23x33 cm. ebatlarındaki bir tepsiye, (tepsinin altını kapatacak kadar) dökün.Kızarmış olan tavukları sosun üzerine koyun, artan sosu tavukların üstüne paylaştırın. En üste, kalan 1/2 su bardağı parmesan peyniri, mozzerella peyniri ve 2 yemek kaşığı taze fesleğeni serpip önceden ısıttığınız 400F-205 C fırında 10-12 daika ya da peynirler kızarmaya başlayana kadar pişirin.
- Tercihen yanında spagetti makarna ile sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder