Parmesan peynirli tavuk / Chicken Parmesan


Nefis bir tavuk tarifi. Eğer tavukları 1/4 su bardağı yağda kızartmak istemezseniz, 3-4 yemek kaşığı yağ ile ısıtılmış teflon tavada da kızartabilirsiniz (ben öyle yapıyorum). Belirtmek istediğim bir başka nokta da; Parmesan peyniri tuzlu olduğu için, domates sosuna ayrıca tuz ilave etmedim. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER: (4 kişilik)

Sosu için:
  • 1/2 büyük boy soğan
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 2 diş -ince doğranmış- sarımsak
  • 1 adet konserve (28 oz) crushed domates ya da 6-7 adet rendelenmiş büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı -silme- acı pul biber
  • Bir çimdik şeker
Diğer malzemeler:
  • 4 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu ( ben bayat ekmek içini robotta ince çekiyorum)
  • 1 su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen yaprağı
  • Mozzerella ya da kaşar peyniri
Hazırlama metodu:
  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Bunun için 1/2 adet soğanı rendeleyin. Yağınızı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edip1 dakika da sarımsağı soteleyin. En son domatesi, kekiği, pul biberi ve şekeri ekleyip, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da orta ateşte, kapağını kapatmadan 10-12 dakika pişirin.
  • Sos pişerken, tavukları hazırlayın. Bunun için 1 adet tavuk göğsünü bir parça yağlı kağıdın ya da strech filmin arasında döverek inceltin. Bu işlemi tavuklar bitene kadar tekrarlayın.
  • Fırınınızı 400F- 205C  ye ısıtın.
  • Bir kapta galeta ununu ve 1/2 su bardağı parmesan peyniri karıştırın. Başka bir kapta, 2 yumurtayı çırpın.
  • 1/4 su bardağı sıvıyağı bir tavada biraz kızdırın (dumanı çıkacak kadar kızmasın ki tavuğun dışını altın sarısı renginde kızartabilelim)
  • Inceltilmiş tavuk göğülerini önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa batırıp, kızdırılmış yağda her iki tarafını da altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
  • Domates sosumuzun bir kısmını 23x33 cm. ebatlarındaki bir tepsiye, (tepsinin altını kapatacak kadar) dökün.Kızarmış olan tavukları sosun üzerine koyun, artan sosu tavukların üstüne paylaştırın. En üste, kalan 1/2 su bardağı parmesan peyniri, mozzerella peyniri ve 2 yemek kaşığı taze fesleğeni serpip önceden ısıttığınız 400F-205 C fırında 10-12 daika ya da peynirler kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  • Tercihen yanında spagetti makarna ile sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler