Pasta kremalı poğaça

 
 

İçi pasta kreması dolgulu, nefis poğaçalara ne dersiniz? Denerim derseniz, tarif benden, size kolay gelsin.
Pasta kreması (Creme Patissiere) yapılışı kolay, çok lezzetli ve diğer krema türlerine göre daha hafif olduğundan, ev yapımı pastalarda en fazla tercih edilen krema türü.
Bu hafif kremayı , pastaların üstünü  süslemede, içini doldurmada, profiterolün içerisinde, ekler yapımında ve tartlarda kullanabilirsiniz. Ayrıca benim yaptığım gibi, görüntüsü ve lezzeti harika bir poğaça da hazırlayabilirsiniz...
Kremayı sade hazırlayabileceginiz gibi, içine vanilya, likör, çikolata, kahve ya da meyve püreleri ekleyerek farklı lezzetler de yakalayabilirsiniz.
 
MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı - tepeleme - kuru maya
  • 35 gr. eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 - 2.5 su bardağı un
Kuru mayayı ve şekeri 1 su bardağı ılık sütün içinde eritin, üzeri köpüklenene kadar bekletin.
Kalan diğer malzemeleri de ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İçi :
Vanilyalı, likörlü krema:
  • 1 1/4 su bardağı süt
  • 1/2 vanilya çubuğu ya da 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket toz vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı toz şeker (50 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (20 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (20 gr)
  • 1/2 yemek kaşığı likör (Grand Marnier, Brandy)
Çikolatalı krema: 60 gr. bitter ya da sütlü cikolatayı rendeleyip sıcak kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Kahveli krema: 1/2 ya da 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ya da nestcafeyi sıcak süte ekleyip eriyene kadar karıştırın.

HAZIRLANIŞI:
  • Tercihen cam karıştırma kabında, şekeri ve yumurta sarılarını çırpma teli ile çırpın. Unu ve nişastayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpma teli ile karıştırın.
  • Bu arada, orta boy bir tencerede sütü ve vanilya çubuğunu kaynama noktasına getirin (sütün üstü köpüklenmeye başladığı anda hazır demektir).
  • Sütü ocaktan alıp,vanilya çubuğunu çıkarın. Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımı, çırpma teli ile karıştırarak, yavaş yavaş süte ekleyin.
  • Vanilya çubuğunun tohumlarını, bıçağın ucu ile kazıyarak karışıma ekleyin (vanilya çubuğu kullanmıyorsanız bu aşamada vanilya özütünü ya da toz vanilyayı ekleyin).
  • Karışımı tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 30 ile 60 saniye kadar daha koyulaşana kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp, likörünü ekleyin.
  • Cam kaba alıp, kabuk tutmaması için, üzerini strech ile kaplayın (strech kremaya değsin ki, arada buharlaşma olmasın).
  • Oda sıcaklığında soğutun.
  • Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında 2 gün kadar saklayabilirsiniz.
  • Cevizden biraz daha büyük aldığınız hamurunuzun içine 1 kaşık kadar kremadan koyup, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi kapatın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 350F- 180C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Vanilya çubuğunu kullandıktan sonra yıkayıp, kurutup şeker kavanozunuzun içine koyarsanız, mis gibi vanilya kokulu şekeriniz olur...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler