Patates Tatlısı

Malzemeler


125 gr. margarin—2 adet hyaşlanmış patates—1 adet yumurta—1paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya—2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz—1 tatlı kaşığı tarçın—alabildiği kadar un.

Şerbeti

1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı limon suyu.
Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım limon suyunu indirmemize yakın ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.



Yapılışı


Margarinimizi eritelim ve soğutalım,haşlanmış patateslerimizi ezelim,yumurta ve kabartma tozu vanilya ile karıştıralım. Bu karışımın üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun.büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin isteğe göre süsüleyip servis edin. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler