Malzemeler:
- 400-500gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2-3 dilim bayat ekmek içi ya da galeta unu
- maydanoz
- tuz, karabiber
- 4-5 adet patates
- 10-15 adet cherry domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Sıcak su
Hazırlanışı:
- Köftelik malzemeyi karıştırıp, iri misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Patatesleri soyup, köftelerden biraz daha büyükçe parçalara kesin.
- Patatesleri, büyük bir teflon tavada kızdırdığınız 2 yemek kaşığı sıvıyağda, tavayı sallayarak, hafifçe kızartıp alın.
- Cherry domatesleri de ekleyip sallayarak, rengi hafif değisine kadar kızartıp, alın.
- Aynı yağda, köfteleri de hafif kızartın. Sosunda pişmeye devam edeceği için, içinin tam pişmesini beklemenize gerek yok.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağda, salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. 1-2 su bardağı kadar kaynamış suyu ilave edip karıştırın.
- Patates ve köfteleri aktarıp, suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave ederek, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- Tuz ve karabiberini ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder