Sahrap Soysal'a ait mis kokulu,cok lezzetli bir tavuk yemegi.
MALZEMELER:
1 adet tavuk gögsü (ben yarim kilo tavuk bonfileden yaptim)
4 adet orta boy patates
2 adet kurusogan
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi nane (ben koymadim)
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
karabiber
YAPILISI:
Alti adet güvec kabini veya payreks bir kabi yaglayin. Kuru soganlari halka seklinde dograyip,güvec kaplarina paylastirin.Soyulup,halka seklinde dogranmis patateslerin de yarisini soganlarin üzerine yerlestirin.
Patateslerin üzerine kusbasi dogranip,tuz,karabiber ile karistirilmis tavuk parcalarini ve tereyagini paylastirin.Tavuklarin üzerlerine tekrar patates dizin.Derin bir kasede 1 su bardagi suyla biber ve domates salcasini karistirip;nane,kekik,tuz ve karabiber ilave edin.Hazirladiginiz sosu güvecler paylastirin.
Güveclerin üzerinin yanmamasi icin alüminyum folyoyla kaplayin.180-200 dereceli firinda yaklasik 50 dakika pisirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder