Bayram Sofralarınıza Leziz bir yemek Patlıcanlı Kaburga-
Patlıcanlı Kaburganın malzemeleri--
Birbuçuk kilo kuzu kaburga, bir kilo Patlıcan, 4 adet orta boy domates, 2 adet soğan, 3-4 sivri biber, tuz.
Patlıcanlı Kaburga yemeğimizin yapılışı-
Kuzu kaburgaları iri parçalar halinde doğrayıp derince bir tencereye koyarak kendi yağı ile kavuralım.Sonra üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek bir saat kısık ateşte pişirelim.
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve tuzlu suda beklemeye bırakalım.4-5 dakika bekleyen patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkaralım kalın dilimler halinde doğrayarak kaburgaların üzerine bırakalım.
İri iri doğrayacağımız domates,soğan,biberleride patlıcanların üzerine yerleştirerek su ilave etmeden kısık ateşte pişirelim Pişen yemeğimizi servis tabağına ters çevirerek yerleştirelim üzerini kıyılmış Maydanoz ile süsleyip güzel bir pirinç pilavı ile servis edelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder