Patlıcanlı poğaça


Ben patlıcanlı poğaça dedim ama patlıcanlı börek, patlıcanlı ay çöregi de denilebilir aslında...Hamurunda ezilmiş patates olduğu için, mayalı hamur gibi yumuşacık oluyor. Ben yarısını patlıcanlı, diğer yarısını da kıymalı yaptım. Ama seçenekler sonsuz, bir dahakini pırasalı deneyeceğim örneğin...
Bu tarifteki ölçülerden 16 adet çıktı.

MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 3 adet haşlanmıs, ezilmis patates
  • Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar)
İç Malzemesi İçin:
  • 3 adet patlıcan
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 dis sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

İçinin hazırlanışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın, tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Bu arada soğanı kücük doğrayın, biberi temizleyip ince ince kıyın.
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı bir tavaya koyup, soğanı hafif öldürün, sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun, biberi ve patlıcanları da ekleyip , patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyip, soğumaya bırakın.
Hamurunun hazırlanışı:
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın,üzerini biraz gececek kadar su ekleyip haşlayın.
  • Haşlanınca -eğer varsa-suyunu süzüp çatalla ezin, biraz soğutun.
  • Yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölün ve ince açın (ben 35 cm çapında açtım), her parçanın geniş kenarına patlıcanlı içten koyun, sigara böregi gibi sarıp, ay şeklini verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış, 350° F/ 180° C, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde, altı ve üstü kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun.






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler