Bu harika mezeyi bir arkadaşıma yemeğe giderken götürmüştüm. Fotoğraflar sevgili Türkan’ın masasından. Bu tarifi ilk olarak Aintabsofrası’nda görmüştüm, daha sonra başka bloglarda da gördüm. Nefis oluyor tavsiye ederim.
Ben, üzerine tereyağlı tozbiber döktüm ama fotoğrafa dikkatli bakarsanız yağın donmuş olduğunu göreceksiniz. O bakımdan tarifi zeytinyağlı olarak verdim, ben de artık zeytinyağlı yapıyorum.
Malzemeler:
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- 1 adet defne yaprağı
- Birkac, tane karabiber
- 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2-3 diş sarımsak
- 2 tane büyük boy közlenmiş patlıcan
- 1/2 su bardağı ceviz
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Zeytinyağı ve kırmızı biber
- Tavuk göğsünü, defne yaprağı ve tane karabiberler ile, üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın.
- Büyük bir bıçakla cevizi ve sarımsağı incecik kıyın. Közlenmiş ve kabukları soyularak üzerlerine limon suyu sıkılmış patlıcanları da, suyunu süzdürdükten sonra bıçakla aynı şekilde kıyıp, tüm malzemeyi büyükçe bir kaba alın.
- Üzerine 2 su bardağı süzülmüş yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve 2 yemek kaşığı galeta ununu ekleyip bütün malzemeyi karıştırın (karışım çok koyu olursa, soğuk tavuk suyuyla biraz inceltebilirsiniz).
- Haşlanmış ve soğumuş tavukları ister küp küp doğrayıp, isterseniz de didikleyip karışıma ilave edin.
- Tuzunu ve biberini de ekleyip, tüm malzemeyi iyice karıştırın, servis yapacağınız tabağa alıp, üzerine kırmızı biberli zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder