PEYNİRLİ AÇMA


Fırından çıkar çıkmaz, daha dumanı üzerinde iken yemenizi tavsiye ederim. Yumuşacık ve çok leziz. 30 adet kadar çıkıyor, mayalı hamur olduğu için ertesi güne biraz bayatlıyor. Baktınız aynı gün bitiremiyorsunuz, buzdolabı poşetine koyup, atın buzluğunuza. Canınız istedikçe, istediğiniz miktarda çıkarıp "fırında" ısıtın, çayınızın ya da kahvenizin yanında, kendinize tazecik açmayla bir mola verin...

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (1,5 tatlı kaşığı)
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
  • 150 - 200 gr. beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Pulbiber, karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için, beyazını da peynirin içine koyabilirsiniz)
  • Çörek otu, susam


HAZIRLANIŞI:

  • Ilıtılmış sütün içine, maya ve şekeri koyup eritin.
  • Sıvıyağı, tuzu ve tercihen elenmiş olan unu da ekliyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp, hamur iki katı olana kadar mayalandırın. ( 1/2 saat- 45 dak. kadar)
  • Peyaz peynir, maydanoz, karabiber, pulbiber ve yumurtanın beyazını karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparıp, tezgahın üzerinde, parmak uçlarınızla bastırarak, çay bardağı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Peynirli malzemeyi içine sürüp rulo yapın, hamurun uçlarını resimde görüldüğü gibi birlestirin.
  • Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine aralıklı yerleştirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 350F -180 C fırında pişirin.

    Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler