Pratik Mutfak Bilgileri


Zeytin yağlı yemek pişirirken bilemiz gereken püf noktaları

1-Zeytin yağlı yemeklere biraz şeker atmak yemeğimizin daha lezzetli olmasını sağlar.


2-Zeytin yağlı yemekleri yemeden bir gün önce pişirirsek iyice dinlenmiş olur,pişen yemeğimizin daha lezzetli olması için tencerenin kapağını yemek soğuyunca açalım.

3-Zeytin yağlı yaprak dolmasını tencereye dizerken her katına biraz sıvı yağ ve limon suyu ekliyelim.


4-Tereyağını kızdırırken içine biraz sıvıyağ katarsanız yağın yanmasını önlersiniz.


5-Sodaların gazının kaçmaması için şişeleri buzdolabına baş aşağı olarak koyun.


6-Tavuk haşlarken suyuna biraz karabiber,birkaç defne yaprağı ve limon suyu eklersek tavuğumuz daha çabuk ve daha lezzetli pişer.


7-Salçanın bozulmaması için her kullanmada kavanozun içine biraz sıvı yağı koyun.

8-Pişen sütün taşmaması için süt tenceresinin ağız kısmına yağ sürülür.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler