Rokokonun yapılışı-
Malzemeler-- 2 paket kremşanti, bir paket fındık, 2 adet tadella,bir su bardağı süt, bir kaşık mısır nişastası, bir çorba kaşığı kakao, biraz meyve suyu şekerlemesi, bir paket fındıklı bisküvi.
Rokokonun yapılışı--
Kremşanti bir su bardağı sütle çırpılır,içine dövülmüş fındık ve tadelle ufalanır.Daha sonra bisküvi kırılır , meyve şekerlemesi konur karıştırılır,yuvarlak kaseye yarısı konup bastırılır.Yarısına bir kaşık kakao karıştırılır,üstüne konur,buzlukta bir gece bekletilir.Servis tabağına ters olarak çevrilir üzerine sos dökülerek servis edilir.
Sosun yapılışı-- 1/2 su bardağı şeker,bir kaşık nişasta,bir yumurtas sarısı,bir kaşık kakao,bir bardak süt ve vanilya pişirilir pastayla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder