Rulo Tatlı

Cevizli Rulo Tatllı--


Malzemeler--- 5 su bardağı un--Bir paket kabartma tozu--200 gr. Tereyağı veya margarin--1 yumurta--Bir su bardağı sıvı yağ--Bir su bardağı yoğurt--2 su bardağı dövülmüş Ceviz içi. Şerbet için--6 bardak su-- 5 bardak toz şeker.

Rulo Tatlının yapılışı--

Derince bir kaba Unumuzu koyalım.İçine kabartma tozunu ilave ederek iyice harmanlıyalım.Ortasını havuz gibi açıp içine yumuşamış Tereyeğı,yumurta,sıvıyağ,ve yoğurdu ilave edip orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğuralım.Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletelim.

Dinlenmiş olan hamuru 4 eşit parçaya bölüp her parçayı unlanmış tezgah üzerinde hazır yufka kalınlığında açalım.Üzerine dövülmüş ceviz serperek rulo şeklinde saralım. Yaptığımız ruloyu bir parmak kalınlığında keselim.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
(diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayalım)180 derecelik ısıda 30 dakika pişirelim.Pişen tatlımızın üzerine hazırladığımız soğuk şerbeti döküp bekletelim. Şerbeti çeken tatlımızı artık servis edebiliriz afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler