Sade Pilav Kavurma Tarifi






Malzemeler:
3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Et Suyu
2 Su bardağı Pirinç
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çay kaşığı Tuz
 





Hazırlanışı: Pirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerine 2 çay kaşığı tuz serperek ılık suda 20-30 dakika bekletilir. Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Süzülmüş pirinç konarak hafif ateşte kısa süre alt üst edilerek pirinçler kırılmadan karıştırılır. 3,5 bardak kaynar et suyu konur, karıştırılıp kapak örtülür. 2-3 dakika kuvvetli ateşte daha sonra ateş hafifletilerek suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ateş kapatılır. 10 dakika kendi buharı ile demlendirilir. Bir kere karıştırılıp kapak kısa süre aralık tutulur.

Not: Pilav, pirinç yağda kavurarak yapılırsa, pişirme suyu 1 ölçü pirince 1,5\' tan biraz fazla konur.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler