SAFRANLI VE ÜZÜMLÜ PİLAV
Değişik bir pilav denemek isteyenler için tavsiye edebileceğim safranlı ve üzümlü pilav için;
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı çekirdeksiz (izmir üzümü ) üzüm,
1 tatlı kaşığı safran
Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suya koydum,
üzümü sıcak suya koydum yumuşaması için,
safranı az su ile kaynattım(daha fazla safran kullanılabilir pilav daha sarı olur), Tencereye yağı koydum yakmadan suyu ve 1 adet bulyon ilave ettim,kaynayan suya iyice yıkayıp süzdüğüm pirinci ilave ettim,tuzunu ve süzdüğüm safranın suyunu koydum pirinçler pişince şişmiş olan üzümü koyup ocağı kapattım,pilavın kapağını kağıt havlu ile örtüp demlendirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder