SARELLELİ KURABİYE

Kurabiye canavarları için muhteşem bir kurabiye tarifim var.Ağızda dağılan ve kesinlikle uzun süre tazeliğini koruyan bir tarif.Çikolatayı ve kurabiyeyi sevenlerdenseniz ve çocuğunuzda varsa birlikte keyifle yiyebileceğiniz bir atıştırmalık....

 MALZEMELER:

200 gr tereyağı (oda sıcaklığında )

1 su bardağı  pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 ya da 3,5 su bardağı  un.

İÇİ İÇİN:
Oda sıcaklığında sarelle
Veya dilediğiniz bir reçel çeşidi.

HAZIRLANIŞI:
  1. Hamur malzemelerimizle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
  2. Hamuru biraz (5-10 dk)dinlendiriyoruz.
  3. Tezgahımızda 1,5 cm kalınlığında açıyoruz.
  4. Çaybardağı ile kalıp çıkarıyoruz,ortasını da daha küçük bir kola kapağı ile çukurlaştırıyoruz.
  5. Burada önemli olan tabanı delmemek.Sadece derin bir çukur oluşturuyoruz.
  6. Tüm kurabiyeleri hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  8. Buradaki pü f nokta şu:Ortasına açtığımız çukur bir süre snra hamurla beraber kabaracağı için arada fırını açıp o çukurların ortasına parmağımızı basıyoruz ki çukur kalabilsin...
  9. Fırından çıkardıktan sonra hemen pudra şekerini serpiyoruz ve sonra da sarellelerimizi kurabiyelere (veya reçelimizi)sürüyoruz.
  10. Sarellelerimizi önceden çıkaralım ki yumuşak olsun yoksa rahat sürülmez.
                                    
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler