MALZEMELER:
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 ya da 3,5 su bardağı un.
İÇİ İÇİN:
Oda sıcaklığında sarelle
Veya dilediğiniz bir reçel çeşidi.
HAZIRLANIŞI:
- Hamur malzemelerimizle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
- Hamuru biraz (5-10 dk)dinlendiriyoruz.
- Tezgahımızda 1,5 cm kalınlığında açıyoruz.
- Çaybardağı ile kalıp çıkarıyoruz,ortasını da daha küçük bir kola kapağı ile çukurlaştırıyoruz.
- Burada önemli olan tabanı delmemek.Sadece derin bir çukur oluşturuyoruz.
- Tüm kurabiyeleri hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Buradaki pü f nokta şu:Ortasına açtığımız çukur bir süre snra hamurla beraber kabaracağı için arada fırını açıp o çukurların ortasına parmağımızı basıyoruz ki çukur kalabilsin...
- Fırından çıkardıktan sonra hemen pudra şekerini serpiyoruz ve sonra da sarellelerimizi kurabiyelere (veya reçelimizi)sürüyoruz.
- Sarellelerimizi önceden çıkaralım ki yumuşak olsun yoksa rahat sürülmez.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder