ŞEKERPARE

Kutsal Ramazan tatlısız olmaz.Ben de bugün uzun zamandır yapmadığım şekerpareyi yapmak istedim.

MALZEMELER:
3su bardağı un,
250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta,
kabartma tozu,vanilya

ŞERBETİ
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker,
yarım limon suyu

Üzeri için kavrulmuş fındık.

HAZIRLANIŞI:

Önce şerbetimizi ocağa koyup pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Un ve tereyağını yoğurma kabında karıştırıyoruz.
Sırasıyla yumurtayı,pudra şekerini kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar yoğuruyoruz.
Unu az gelirse biraz ekleyebiliriz.Kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur olmalı.
Fırın tepsimize ister yuvarlak ,ister oval olarak şekil  veriyoruz ve aralıklı olarak diziyoruz.
Üzerine elimizle bastırıp ortalarına fındıklarımızı yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırında çıkınca ılımış şerbetle buluşturuyoruz.

AFİYET OLSUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler