SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR) TATLISI



MERHABALAR,SELAM İLE
SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR ) TATLISI
Kemalpaşa tatlısı çok lezzetli kendine has kokusu  olan yumuşacık bir tatlıdır,ben bu tatlıyı arada sırada sütle pişiririm,içinde zaten peynir olduğundan lezzeti çok daha güzel oluyor (bize göre)
*siz henüz sütle pişirmeyi denemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyorum :)
 1 paket  (25) adet tatlı,
1 lt süt,
*su ve süt karışımı ile de olabilir ama sade süt daha hoş hele bir dee katkısız açık sütle yapılırsa işte o zaman kıvamı,lezzeti tavan yapar :)
2,5--3 su bardağı şeker(miktarı kişiye göre değişir,biz çok ağır tatlı yemiyoruz),
1 çay kaşığı tereyağı
süt,şeker ve tereyağını geniş ve derin olmayan bir tencerede kaynatıyoruz,
içine kemalpaşa tatlılarını atıyoruz,
çok hızlı olmayan ateşte ağzı açık yumuşayana kadar pişiriyoruz,
*şerbeti artarsa; pişen tatlıları düz cam bir kaba alıp,kalan şerbeti biraz daha kaynatıp koyulaştırıp üstüne döküyoruz
soğuyunca üstüne bol hindistan cevizi rendesi,kaymak,dondurma vb koyarak servis ediyoruz

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler