Tahinli Çıtır

Herkese merhaba,bu hafta sonu çok ama çok koşturmacalı geçti.Eve sadece yatmak için girdim diyebilirim neredeyse.Bu hem yorucu hem de keyifliydi.Şimdi şöyle bir gezindim sizleri maaşallah bir sürü yeni ve güzel tarifler ellerinize sağlık.Yeni yıla giriyoruz derken 9 gününü yedik bile.Hayat akıp gidiyor biz de peşinden koşturuyoruz.Yarın yeni bir hafta yeni bir sayfa umarım hepimiz sayfalarımıza hep güzel ve keyifli şeyler yazarız.

Bu tahinli çıtırı Sosyete Sofrasındaki toplantıda yemiştim.Sevgili Seda elleri ile yapıp getirmişti.Ondan sonra hiç yapmadıysam belki on kez yapmışımdır.annemin en sevdiği lezzetlerden biri oldu.Bir misafiri geleceği zaman ya da canı istediğinde sen o çıtırlardan yaparsın diye noktayı koyuyor hemen.

Hem yapımı çok kolay hem de çok lezzetli


Malzemeler




  • Hazır baklava yufkası


  • ceviz


  • toz şeker


  • tahin ve üzeri için pudra şekeri


Baklava yufkalarını 3 adet olarak alıp masaya seriyoruz üzerine 2 yemek kaşığı kadar tahini gezdiriyoruz ,1 ya da 2 yemek kaşığı toz şekeri serpiyoruz biraz irice dövülmüş cevizlerden de gelişi güzel koyduktan sonra sıkı sıkı rulo şeklinde sarıp eşit aralıklarla kesiyoruz.İstediğiniz adet yaptıktan sonra tepsiye dizdiğimiz küçük ruloları 160 derecede karartmadan çok az pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.



İçine konulan şekeri 1 ya da 2 kaşık diye yazmamın sebebi tatlıyı tatlı olarak seviyorsanız 2 daha az tatlı olmasını istiyorsanız 1 kaşık koyabilirsiniz.Ben anneme yaparken 1 babanga için yaparken 2 kaşık şeker koyuyorum.Ayrıca üzerine koyduğunuz pudra şekerinin içine biraz da tarçın koyarsanız misler gibi de kokuyor.Bu kadar basit.



Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum sevgiyle kalın



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler