Malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yumurta
- 6 yemek kaşığı tahin (içine)
- 3 yemek kaşığı tahin (üzerine)
Yapılışı
Şekerle yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sıvıyağı ,yoğurdu ve tahini ilave edip karıştırmaya devam edin.En son unu ve kabartma tozunu koyup yağlanmış kabınıza karışımı boşaltın.170 derecede pişirin.Kek pişerken bir kap içine 3 yemek kaşığı tahine birazcık şeker ilave edip karıştırın içine çok az su ekleyip akışkan bir hale getirip fırından çıkardığınız kekin üzerine hazırladığınız tahini dökün
Sıcak kek tahini bir şurup gibi çekiyor ve ağzınıza aldığınız her lokmada tahinin o muhteşem tadını ve kokusunu alıyorsunuz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder