TamBuğday Unlu Patatesli Açma Börek


Merhabalar :)
Pırıl pırıl bir günden selamlar herkese :)
Dün facebooka bakarken birden gördüm ki Papatya' mın ananesi börek açıyormuş :) Öyle bir ballandırdı ki sağolsun hayatında börek açmamış bana bir aşk, bir şevk geldi hemen hamuru ve içi yapıverdim :)
Sonra biraz çabaladım yampirik yumpirik de olsa hamuru açtım ve böreğimi yaptıııımmm :)) Bayağı da güzel oldu hani :)
Hemen dumanı üstündeyken sizinle paylaşayım dedim :) Gerçi zerresi dahi kalmadı ama olsun :) Bu beğenildiğinin göstergesi :)

Malzemeler:
2 su bardağı un
2 su bardağı tam buğday unu
1 adet yumurta
Tuz
Yoğurmak için ılık su

İç malzemesi için:
3 adet iri patates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Arası ve üzeri için:
300 gr. tereyağ

Yapılışı:
Hamuru için; unlar derin bir kaba alınıp tuzla harmanlanır ortasına bir yumurta kırılıp ılık su ile yoğrulur.
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak :)
Elde edilen hamur 15 dk. üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
İç malzemesi için; patatesler soyulup minicik küpler halinde doğranır, soğanlar da yemeklik doğranıp tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber ve sıvıyağ ile hep birlikte harmanlanır. Evet iç malzeme çiğden olacak.
Bir tavada tereyağ eritilip bekletilir.
Dinlenen hamurdan parçalar koparılarak merdane yada oklava ile açılır ortadan ikiye kesip önce tereyağ gezdirilip iç malzeme ile paylaştırılarak gül şekli verilerek ister tek tek gül yapılır istenirse tek gül büyütülerek hamur bitene kadar çalışılır.
Börek tamamlandıktan sonra üzeri tereyağ gezdirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzeri temiz bir bez ile örtülüp ılınınca dilimlenerek servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler